Školski autobus i za osnovnoškolce u gornjem dijelu Vulišinca

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.03.2014. 10:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Mještani s područja Vulišinca uputili su Autobusnom prometu Varaždin i Gradu Lepoglavi prijedlog da školski autobus kojim osnovnoškolci s područja Mjesnog odbora Viletinec-Vulišinec putuju u školu ubuduće po djecu dolazi i u gornji dio Vulišinca.

- Na ovom području ima 14 osnovnoškolaca koji u školu odlaze pješice ili ih automobilom odvoze stariji članovi obitelji – rekli su roditelji djece koji bi željeli da se i njihova djeca, poput ostale, u školu voze autobusom i to prvenstveno zbog njihove sigurnosti.

Prepreka dolasku autobusa u gornji dio Vulišinca dosad je bio nedostatak prostora na kojem bi se autobus mogao okrenuti, za što su mještani ponudili rješenje, odnosno dvije parcele na kojima će njihovi vlasnici dozvoliti okretanje autobusa.

- Uputit ćemo dopis Autobusnom prometu i vjerujem da, ukoliko se autobus bude mogao okrenuti na ponuđenim parcelama, neće biti problema da ubuduće po školarce dolazi i u gornji dio Vulišinca – pojasnio je zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave Hrvoje Kovač, posjetivši mještane Vulišinca s kojima je razgovarao o njihovoj inicijativi.

- Ovo je građanska inicijativa i primjer kako bi građani kroz otvoreni dijalog s Gradom trebali rješavati uočene probleme – dodao je Kovač.

Komentari