Špancirfest: Naplata ulaznica za koncerte na Starom gradu

Objavljeno: 08.06.2011. 11:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Danas su obznanjene i prve informacije vezane uz program i događaje na 13. Špancirfestu, koji će se održavati od 19. do 28. kolovoza. Organizatori festivala su naime ove godine odlučili uvesti neke novine, među kojima i naplatu ulaznica za koncerte na Starom gradu.

Unatoč gospodarskoj krizi i smanjenim ulaganjima u kulturu, turizam i zabavne sadržaje ove godine se očekuje novi napredak varaždinskog Špancirfesta.

Organizatori festivala ove su godine odlučili uvesti neke, moglo bi se reći i revolucionarne novine, koje bi trebale dati novu dimenziju festivalu, a u budućnosti i bitno utjecati na podizanje kvalitete programe festivala.

Među tim novinama ističu se kamp za posjetitelje koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva uz varaždinsku Arenu na Dravi, gdje bi se svaku večer trebali održavati i Špancirafter partiji do ranih jutarnjih sati ali i naplata ulaznica za koncerte na Starom gradu kojima će pokrovitelj biti MTV.

- Unatoč činjenici da je ove godine jako malo novca dostupno od sponzora, nemožemo si dopustiti da stanemo s razvojem festivala jer bi to značilo da ispadamo iz grupe top festivala u Hrvatskoj. Konkurencija je velika jer tijekom ljeta u Hrvatskoj će biti održano čak 40 različitih festivala! Zato smo morali razmišljati i o drugim izvorima financiranja i zaključili da moramo uvesti naplatu ulaznica za MTV stage. Cijene će biti simbolične, a prihod je namijenjen za pokrivanje dijela troškova produkcije koncerata – naglasila je direktorica varaždinskog Turističkog ureda Branka Tropp predstavljajući ovogodišnji Špancirfest gradonačelniku Čehoku i njegovim suradnicima.

Na MTV stageu u devet dana festivala svirat će minimalno 25 bendova iz hrvatske, regije i inozemstva. Minimalno 25 jer u tu brojku nisu uključeni i varaždinski bendovi koji bi trebali biti predgrupe zvijezdama koje će nastupiti na toj pozornici.

Cijene ulaznica neće biti velike. Dnevna ulaznica za MTV stage koštat će 30 kuna, vikend ulaznica koja će vrijediti tri dana 60 kuna, a festivalska ulaznica koja će vrijediti za sve koncerte na toj pozornici 150 kuna.

Jednostavnom računicom dolazi se do zaključka da će svi zainteresirani svaki koncert na MTV stageu kupnjom festivalske ulaznice moći gledati po cijeni od 6 kuna, ako uračunamo samo zvijezde, što zaista nije velik iznos.

- Od ukupno 250 programa koje donosi ovogodišnji Špancirfest njih 215 će biti besplatno za posjetitelje, a ostatak, u što su uključene kazališne predstave i koncerti na MTV stageu, naplaćivat će se po simboličnim cijenama. Dakle, posjetitelji će i dalje zapravo moći besplatno uživati na Špancirfestu, a ako žele nešto više morat će za to izdvojiti simboličnu svotu – istaknula je Tropp.

Tropp je naglasila i da bi već ove godine, a pogotovo u budućnosti, takav koncept festivala trebao značajno pridonijeti kvaliteti programa na festivalu. Laički rečeno, više novca od koncerata na Starom gradu znači i bolje i kvalitetnije bendove koji će tamo svirati u budućnosti.

Ovogodišnji Špancirfest bit će održan od 19. do 28. kolovoza i donosi čak 250 programa. Osim već spomenutog MTV stagea na Starom gradu, koncerti će se održavati i na World Music pozornici na Stančićevom trgu gdje će nastupiti 10 bendova iz različitih zemalja svijeta, od Makedonije do Južnoafričke republike.

Na Korzu će biti postavljena Mainstream pozornica na kojoj će nastupati bendovi koji izvode pop, zabavnu, instrumentalnu, domaću i klapsku glazbu.

Na ulicama i trgovima u povijesnoj jezgri bit će pak održano 150 programa uličnih zabavljača, od klaunova do uličnih svirača.

Na pozornici Komedije bit će izvedeno 10 komičnih predstava, a u sklopu Dječje pozornice čak 25 predstava za djecu.

Bit će održano i šest kreativnih radionica, od radionica tradicionalne kuhinje do radionice za bebe, a bit će održana i izložba u zraku u Dućanskoj ulici.

Ugostiteljska ponuda bit će proširena i na ugostiteljsku ponudu u Vrazovoj ulici, a stiglo je i 180 prijava za izlagače.

Svaku večer održavat će se i Afteršpancir partiji uz varaždinsku Arenu na Dravi na kojima će Špancireri moći dočekati jutro. Organizatori su najavili i da će svaku večer prema Areni iz centra grada voziti autobusi kako bi svi Špancireri mogli brzo i jednostavno doći na after party.


Komentari