briga za okoliš

FOTO I OŠ Sračinec našla se na popisu više desetaka škola i vrtića koje razvrstavaju otpad

Objavljeno: 16.03.2018. 10:09

Zadnja izmjena: 16.03.2018. 10:22

Učenici iz OŠ Sračinec od sada će razvrstavati otpad u kutije s vrećama koje im je osigurala Čistoća, a uz kutije s vrećama, učenici su dobili i letke s uputama za razvrstavanje otpada te čuvanje okoliša. Također, podijeljene su i kutije u koje se mogu odložiti rabljene baterije.

Predstavnici Čistoće učenicima su istaknuli važnost razvrstavanja otpada i posljedično smanjenja količina otpada koji završava u „crnoj“ kanti za ostali otpad, dok se otpad iz kanti ili vreća drugih boja može ponovo koristiti kao sirovina.

Na predavanju su bili predstavnici razrednih odjela škole, koju pohađaju 553 učenika, a ravnateljica Lidija Valec istaknula je da su svi učenici već upoznati s razvrstavanjem otpada kroz projekte „Ekološki otisak“ i „Školski vrt“.

- Svih 553 učenika je uključeno u oba projekta. S odvajanjem biološkog otpada počeli smo u projektu „Školski vrt“ i s time su sada naša djeca jako dobro upoznata. Po razredima smo do sada odvajali papir, a sada ćemo to proširiti u suradnji s Čistoćom -rekla je ravnateljica Valec

Prisutan je bio i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je naglasio da suradnja Općine i Čistoće na razvrstavanju otpada traje već osam godina te da mještani na svom kućnom pragu već odvajaju pet vrsta otpada.

Poručio je djeci da onome što nauče o recikliranju otpada poduče i svoje roditelje te najavio da će se uskoro organizirati edukacije za mještane upravo o ovoj temi. Tako se i Osnovna škola Sračinec našla na popisu više desetaka škola, vrtića i drugih javnih institucija u kojima je tvrtka Čistoća omogućila razvrstavanje otpada na mjestu njegovog nastanka.

Komentari