Stanari Fizirove ulice u Ludbregu žale se na promet tegljača

Objavljeno: 12.10.2012. 17:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Amalija Šašek / VT

Stanari Ulice Viktora Fizira u Ludbregu već dulje vrijeme gradske vlasti upozoravaju da teški kamioni gotovo svakodnevno prolaze njihovom ulicom unatoč zabrani.

No, za sad nitko od nadležnih nije reagirao. Nikola Gadže, jedan od stanara, kaže kako je o problemu izvijestio komunalnog redara, a ističe kako se nada i pomoći policije.

- U našoj su ulici postavljeni znakovi zabrane prometa nosivosti veće od pet i pol tona, ali toga se vozači kamiona ne pridržavaju. Prvo su tuda vozili trupce s vagona HŽ-a, a kamioni su bili naša svakodnevica i prilikom uređivanja slijepog kolosijeka na željezničkom kolodvoru - rekao je N. Gadže. Također navodi i kako je Ulica Viktora Fizira gradska, odnosno lokalna cesta.

- Usporedna s našom ulicom je Kolodvorska ulica, a u njoj nema zabrane prometa teškim kamionima. No, vozači ipak voze našom ulicom, vjerojatno zato jer im je tim putem bliže do magistrale - kaže Gadže.

- Ulica V.Fizira pretvara se u ekonomsko dvorište, nedavno je počeo i otkup šećerne repe, a otkupna stanica je u blizini moje kuće. Tako su u našoj ulici dosad bili tegljači, kamioni s trupcima, a od jučer i traktori s repom - nadovezao se Gadže.

Kaže kako je tri puta dosad komunalnog redara zamolio da urgira kod HŽ-a, kako bi sanirali cestovni prijelaz kod slijepog kolosijeka, jer bi se tako preusmjerio promet i kamioni ne bi prolazili cijelom Fizirovom ulicom.

- Ništa nije napravljeno, nitko od nadležnih ne reagira. Stanje postaje neizdrživo, a mislim da smo preskupo platili gradilišta da imamo ovakav promet - zaključio je Gadže.

Komentari