Strojarska i prometna škola: U praktičnu nastavu uveli inovativne metode

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 15.09.2013. 10:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT

U Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin u srijedu, 18. rujna održat će se završna press-konferencija projekta "Inovativne metode u praktičnoj nastavi uvođenjem prijevozničke i logističke vježbeničke tvrtke - VTT‐Firm".

Partneri Strojarske i prometne škole Varaždin na ovom projektu bile su Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Škola za cestovni promet Zagreb i Gospodarska škola Čakovec.

Vrijednost projekta je 95.954,93 eura, a 80% sredstava (76.744,75 eura) predstavlja financijsku potporu Europske Unije iz IV. komponente IPA Programa koja se ostvaruje kroz ugovor s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Preostalih 20% sredstava (19.210,18 eura) financira Strojarska i prometna škola Varaždin i njezini partneri. Projekt je trajao 12 mjeseci.

Na završnoj konferenciji bit će predstavljene aktivnosti i rezultati ovog projekta u sklopu kojeg su, između ostalog, izrađeni i provedeni nova metodologija i program edukacije učenika, te nabavljena oprema uz pomoć koje su učenici dobili priliku da se osposobe za rad u realnom sektoru kroz rad u virtualnim vježbeničkim tvrtkama za promet i logistiku.

Projekt je financiran u okviru IPA programa, sheme za dodjelu bespovratnih sredstava – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva.

Komentari