LEPOGLAVA

Sve je spremno za skori početak rada Područnog odjela Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici

Objavljeno: 26.09.2020. 18:00

Područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici počet će se radom, a već je sve spremno za prihvat djece.

Tog će dana u vrtić u Višnjici krenuti 53 mališana koje će u novoizgrađenom vrtićkom objektu dočekati najviši predškolski standard u što su se, za vrijeme trajanja Dna otvorenih vrata vrtića u Višnjici, mogli uvjeriti svi zainteresirani građani.

- Kraju smo uspješno priveli još jedan kapitalan projekt Grada Lepoglave. Projekt je to koji ima dušu i koji pokazuje orijentiranost Grada prema djeci i mladima. Ovim smo projektom dohvatili cilj koji smo si postavili, a to je da stvorimo uvjete da sva djeca s gradskog područja mogu pohađati predškolski program odnosno dječji vrtić. Uz vrtić u Lepoglavi i privatan vrtić u Žarovnici, izgradnjom vrtića u Višnjici osigurali smo za to potrebne kapacitete. Pored toga, ovaj je projekt važan jer će stvoriti uvjete za ostanak mladih obitelji na ovom području. Stvorili smo i nova radna mjesta odnosno omogućili nova zapošljavanja i to većinom mladih žena s ovog područja, istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić podsjetivši da je projekt gotovo u potpunosti financiran sredstvima iz gradskog proračuna.

Vrijednost projekta je oko četiri i pol milijuna kuna. Nešto manje od četiri milijuna kuna utrošeno je za izgradnju objekta i uređenje okoliša dok je dodatnih oko pola milijuna kuna utrošeno za opremanje vrtića. Većinom je riječ o sredstvima iz gradskog proračuna dok je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije stigla potpora u iznosu od 100.000 kuna.

Komentari