NK VARAŽDIN - NK DUGOPOLJE

Sve prognoze su na strani Varaždinaca, a u sastav se vraća i prvi strijelac Leon Benko

Objavljeno: 16.03.2019. 09:21

Zadnja izmjena: 16.03.2019. 09:21

Danas u 15,30 nogometaši NK Varaždin igraju vrlo važan susuret protiv NK Dugopolje, u sklopu 16. kola 2. HNL.

Nakon prošlotjednog poraza u Lučkom varaždinski nogometaši dobili su priliku da se danas iskupe pred svojim navijačima. U tome su im posredno pomogli i "susjedi" iz NK Međimurje koji su sinoć odigrali 0:0 s NK Šibenik. Dakle, s današnjom pobjedom Varaždinci ponovo mogu smanjiti prednost Šibenika, s kojim se bore za prvo mjesto na prvnstvenoj ljestvici.

Dugopolje dolazi u Varaždin s dvije pobjede u proljetom dijelu. Pobijedili su Kustošiju kod kuće s 1:0, a zatim i Hajduk II s 2:0. Varaždinci pak imaju pobjedu od 2:1 protiv BSK-a i poraz od Lučkog 1:0. Trenutno je Varaždin na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s 25 bodova a Dugopolje peto s 23 boda. Tako da će se igrati pravi derbi. Međutim, sve prognoze idu na stranu Varaždina a najvažnija vijest je da se u početni sastav Varaždina vraća Leon Benko, prvi strijelac Varaždinaca.

Trener Varaždinaca Branko Karačić također je optimista. - Ekipa Dugopolja dolazi puna samopouzdanja i igrat će bez opterećenja, a mi se moramo nositi s pritiskom. Igraju plitku formaciju, s vrlo neugodnom i brzom tranzicijom. Sigurno će utakmicu pokušati dovesti u neizvjesnost kako bi mi postali nervozni, ali mi moramo biti strpljivi ali i agresivni pa ćemo doći do željenog cilja, naglasio je Karačić.

Sastav Varaždina trebao bi biti isti kao i u utakmici protiv Lučkog uz Leona Benka u napadu. Kako je u Lučkom igra bila dobra, prema riječima Karačića, onda uz Benka u vrhu napada nema straha za današnji rezultat. 

 

Komentari