U županijskoj palači

Foto - Svečano obilježeno 20 godina Ljekarne Varaždinske županije, evo tko je sve dobio zahvalnice

Objavljeno: 27.10.2023. 11:52

Zadnja izmjena: 27.10.2023. 12:18

Foto: Ivana Bertović

U Županijskoj palači svečano je obilježeno 20 godina djelovanja Ljekarne Varaždinske županije. 

Ljekarnu Varaždinske županije osnovalo je Županijsko poglavarstvo Varaždinske županije 2003. godine Odlukom o spajanju Ljekarne Ludbreg, Ljekarne K svetom Antunu iz Novog Marofa i Ljekarne Dr. Gaj iz Varaždina. Odlukom o pripajanju ljekarničkih jedinica u sastavu Doma zdravlja Varaždinske županije u sastav su ušle Ljekarna Ivanec, Ljekarna Bednja, Ljekarna Lepoglava i Ljekarna Maruševec.

Danas, 20. godina nakon osnivanja Ljekarna Varaždinske županije provodi ljekarničku djelatnost u 11 ljekarni i 3 depoa lijekova, i to 4 ljekarne u gradu Varaždinu i 10 ljekarničkih jedinica diljem Varaždinske županije, od Bednje do Malog Bukovca.

- Ljekarna sada broji 70 djelatnika, od toga 36 magistara farmacije, 21 farmaceutski tehničar, 4 farmaceutskih tehničara pripravnika, te 9 nezdravstvenih radnika. Naši djelatnici u ljekarnama su u 2022. godini isporučili 2.885.189 pakiranja lijekova ili drugih medicinskih proizvoda. Često se vidi da su ljekarnici zdravim i bolesnim ljudima najdostupniji zdravstveni radnici, što znači da su uvijek na usluzi i često je do njih lakše doći nego do liječnika. Trudimo se imati sve dostupne lijekove u ljekarnama, a ako kojeg lijeka trenutno ponestane nabavljamo ga uz pomoć naših dobavljača maksimalno brzo - rekao je ravnatelj Ljekarne Varaždinske županije Mirko Magić.

Ovom svečanom prilikom ravnatelj Magić podjelio je zahvalnice djelatnicama koje su više od 40 godina rada provele u ljekarnama te Varaždinskoj županiji.

Komentari