Svjetsko školsko rukometno prvenstvo u travnju u Varaždinu

Objavljeno: 11.01.2012. 14:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Ilustracija

Varaždinska županija će od 14. do 22. travnja biti domaćin još jednog velikog sportskog natjecanja, Svjetskog školskog rukometnog prvenstva. Utakmice će se igrati u dvoranama u Varaždinu, Ludbregu, Ivancu, Cestici, Petrijancu, Knegincu i Vidovcu.

Svjetsko školsko rukometno prvenstvo ugostit će u Varaždinskoj županiji više od 900 gostiju, 768 natjecatelja u dobi od 15 do 17 godina, 48 muških i ženskih školskih rukometnih momčadi te 130 članova delegacija iz više od 30 zemalja svijeta.

Ždrijeb natjecanja bit će održan u petak u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, a „kuglice“ će izvlačiti hrvatska rukometna reprezentativka, rukometašica Podravke Miranda Tatari kojoj će se pridružiti i član Školskog sportskog društva Srednjoškolac Srednje škole Ivanec i član Školskog sportskog društva Gimnazijalac Gimnazije Koprivnica koji su nastupili na prošlom Svjetskom školskom rukometnom prvenstvu koje je prije dvije godine održano u Portugalu.

Svečanosti će prisustvovati i predsjednik tehničke komisija za rukomet Međunarodne školske sportske federacije (ISF) Tom Christensen, glavni tajnik ISF-a Jan Coolen te predstavnik Hrvatskog rukometnog prvenstva.

Komentari