Varaždinski fašničari u Lutriji

“Teta, nećemo krafne – treba nam jackpot“!

Objavljeno: 09.02.2016. 18:02

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 07:46

Foto: Josip Novak

Karnevalska bajka u Varaždinu je danas na vrhuncu, te maskirani klinci i klinceze zvone na mnoga vrata, baš kao što su to činili i njihovi roditelji. Pritom uglavnom od svojih ljubaznih domaćina kroz pjesmu traže krafne i koju kunu. No, jedna maskirana skupina u utorak je u Gajevoj ulici napravila veliki iskorak...

Naime, budući da mališani iz V. Osnovne škole nisu imali nastavu, odlučili su se maskirati te u pratnji jedne mame i bake obići prodavaonice i obrte u gradskoj jezgri.

Za svakog kome su pokucali ili pozvonili na vrata imali su spreman repertoar prigodnih pjesmica. Tako smo ih čuli kako između ostalog veselo kliču: “Danas je fašnik, najljepši jedan, dajte nam krafne, stjerajte nas van“!

No, kada je maskirana družina stigla u Gajevu ulicu i ušla u prostor Hrvatske Lutrije, zaorila se sasvim druga pjesma koja je zaposlenice nasmijala do suza. A kako i ne bi kada su mališani iz petnih žila puni nade odrecitirali stihove: “Duga repa dugi klin, dajte nama jackpot sim. Ako nam nebute dali, vas budemo fkrali...“!

Ipak, mališani ovaj put nisu postali milijunaši i morali su se zadovoljiti s nekoliko kovanica.No, to ih nije ni najmanje smetalo da nastave uživati u karnevalskoj bajci u kojoj je, kako neki kažu - sve moguće.
    

Komentari