Traje javna rasprava o Izmjenama i dopunama Urbanističkog plana dijela naselja u Lepoglavi

Objavljeno: 29.07.2015. 08:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava održao je javnu raspravu vezanu uz ciljane Izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja dijela naselja Lepoglava.

S građanima su prokomentirali stvaranje prostorno-planskih preduvjeta za realizaciju područja predviđenog za budući centar Grada Lepoglave, proširenje Poduzetničke zone na sjeveroistočnom i sjevernom dijelu obuhvata plana u skladu sa 2. izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Lepoglave čime će se izmijeniti i obuhvat UPU dijela naselja Lepoglava.

Bilo je i riječi o promjeni namjene prostora na području južno od Kaznionice, na način da se planirana prometnica južno od Kaznionice ukine, a površina uključi u površinu posebne namjene te da se na istom području površina posebne namjene smanji do postojećeg zida Kaznionice i prenamjeni u zonu javne zelene površine čime će se stvoriti preduvjeti za Adrenalinski park.

Također, razgovaralo se i o proširenju zone sportsko-rekreacijske namjene na Športsko-rekreacijskom centru na način da se dvije zone zaštitne zelene površine smještene zapadno od državne ceste DC 35 prenamijene u zonu sportsko-rekreacijske namjene.

Uskladit će se trasa prometnica u dijelu poduzetničke zone sa stvarnim, izvedenim stanjem, preispitivanja opravdanosti spoja na obilaznicu Lepoglave, uz zonu posebne namjene i zonu proizvodne namjene, a ovim Urbanističkim planom predvidjeli su usklađenje s novim prometnim rješenjem - spojem na planiranu Zagorsku brzu cestu Varaždin (autocesta: Rijeka-Zagreb-Madžarska) - Ivanec - Krapina (autocesta: Zagreb-Slovenija).

- Možda ovako sve zvuči komplicirano, ali u stvarnosti situacija je zbilja jednostavna. Pozivam vas sve koji niste bili u prilici sudjelovati na javnoj raspravi, a želite, da uvid u prostorno-plansku dokumentaciju obavite kod nas na Gradu - poručio je zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač.

Komentari