NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Trener Varaždinaca Branko Karačić: "Želim u subotu navečer reći - Mi smo prvoligaši!"

Dva dana su do derbija koji će odlučiti i obilježiti ovogodišnje prvenstvo u 2. HNL ali i nogometnu sudbinu Varaždina i Šibenika. Utakmica pretposljednjeg, 25. kola 2. HNL donosi na varaždinskom nogometnom stadionu odlučujući susret između jedina dva takmaca za ulazak u 1. HNL.
Objavljeno: 16.05.2019. 19:53

Zadnja izmjena: 16.05.2019. 19:58

Dva dana su do derbija koji će odlučiti i obilježiti ovogodišnje prvenstvo u 2. HNL ali i nogometnu sudbinu Varaždina i Šibenika. Utakmica pretposljednjeg, 25. kola 2. HNL donosi na varaždinskom nogometnom stadionu odlučujući susret između jedina dva takmaca za ulazak u 1. HNL.

U subotu, 18. svibnja u 19,00 sati na varaždinski travnjak istrčat će dvije ekipe koje su pokazale najviše u dosadašnjem dijelu prvenstva. Varaždin u taj susuret ulazi s dva boda prednosti te mu se na svom terenu pruža mogućnost da pobjedom, kolo prije kraja, izboru prvo mjesto i izravan ulazak u 1. HNL. Svjesni su toga i igrači i uprava kluba ali i navijači i simpatizeri koji su skoro napunili stadion. Naime, rasprodna je zapadna tribina a ulaznica još ima za menje od pola istočne tribine. S obzirom na vremenske prognoze, koje predviđaju vrijeme bez kiše, očekuje se potpuno pun stadion. S takvom pomoći s tribina računa i varaždinski strateg, trener Branko Karačić. On dobro poznaje ekipu Šibenika pa svi poznavatelji nogometa vjeruju da će odlično pripremiti ekipu.

Kako teku pripreme i da li sve ide prema planu? Ima li kakvih nepredviđenih iznenađenja, ozljeda ili bolesti igrača?   

- Pripreme normalno traju kao i za svaku prvenstvenu utakmicu do sada. Dva igrača nam ne mogu igrati Stolnik i Senić ali siguran sam da imamo dostojne zamjene. Ovo nam je nagrada za mukotrpan rad od početka jer smo stalno morali stizati Šibenik i bili smo pod konstantnim pritiskom te smo čekali njihov kiks. Evo dočekali smo da i prestigli smo Šibenik. Sada to treba iskoristiti na pravi način i pred punim tribinama pobijediti.

Hoće li možda biti drugih problema kod odabira početnog sastava i taktike za subotnju utakmicu?

- Imamo nekoliko rovitih igrača i oni moraju biti pošteni i prema meni i prema klubi i reći koliko stvarno mogu kako ne bi morali prerano rotirati. Cilj je da što mirnije uđemo u utakmicu i da što manje mijenjamo i rotiramo.

Mi smo veća nepoznanica Šibeniku nego oni nama

Od prošle prvenstvene utakmice sa Šibenikom, u studenom 2018. godine, bilo je dosta promjena. Tko je na tom planu u prednosti? 

- Šibenik nije puno rotirao od prošle utakmice i znamo kako igra, a mi smo doveli sedam novih igrača i mi smo veća nepoznanica za njih nego oni za nas. U prednosti smo i zato što su to mladi igrači, osim Babića koji je iskusniji. Očekujem da svi daju svoj doprinos, svatko na svoj način od mladih do Jerteca i Benka.

Kakva je atmosfera u svlačionici, u kakvom raspoloženju dočekujete derbi? 

- U svlačionici vlada obiteljska atmosfera i zato mi je još draže što smo došli u ovu situaciju da pred punim gledalištem igramo utakmicu koja je odlučujuća. Malo je bilo onih koji su vjerovali u nas na početku ovog puta ali moj stožer i ja smo duboko vjerovali da je to itekako moguće.

Fokus nogometne javnosti ipak je usmjeren ponajprije na najiskusnije igrače i Benka kao realizatora. Što ili tko će odlučiti utakmicu?

- Što se tiče Benka ne treba mu stavljati teret da mora postići gol. On je gladijator, igrač željan gola ali u subotu nije važno tko će postići gol. Važno je da odigramo kao ekipa i pobijedimo.

Zaslužili smo ovakvu situaciju

Hoćete li biti zadovoljni i neriješenim rezultatom jer vam i on daje velike šanse u poslejdnjem kolu?

- I neriješeni rezultat je nama pozitivan ali ja sam trener koji uvijek priprema ekipu za pobjedu. Ne želim da imamo neizvjestnu završnicu. Međutim, nešto se pita i protivnika. Neće oni doći i reći "Evo vam pobjeda". Moja je prvenstvena želja da u subotu pobijedimo i da poslije utakmice možemo reći: „Mi smo prvoligaši!“

Kako se vi i igrači nosite s povećanim pritiskom i velikim očekivanjima, varaždinske nogometne javnosti u Varaždinu, koje nosi ova utakmica? 

- Do sada smo svaku utakmicu igrali pod opterećenjem da moramo pobijediti, tako da smo već i navikli na to. Osim toga nakon takve sezone s takvim pritiskom zaslužili smo biti u ovoj situaciji da na svom terenu pred punim tribinama odlučujemo o svojoj sudbini. Vjerujem u našu pobjedu, zaslužili smo je.

Komentari