Tri medalje PK Baroku na dvodnevnom mitingu "Sv. Patrik"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.03.2013. 08:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

U Zagrebu je na Bazenu Utrina održan najmasovniji plivački miting u Hrvatskoj za mlađe dobne kategorije- 9. po redu „Sv.Patrik“. Ukupno je u dva dana na mitingu nastupilo 664 natjecatelja iz 18 klubova.

Barok je nastupio sa ukupno 24 natjecatelja, a s obzirom na jakost mitinga ostvaren je izvrstan uspjeh, osvojene su 3 medalje u pojedinačnim trkama, te dva pehara za ukupni zbroj rezultata.

U subotu su se natjecali plivači i plivačice 2001. i 2002. godišta. Plivale su se sve četiri tehnike (delfin, leđno, prsno, kraul) na dionicama 50m. Medalje su dodjeljivane za troje prvoplasiranih u svakoj pojedinoj tehnici, a posebno su peharima nagrađivani najbolji u ukupnom zbroju rezultata svih četiriju tehnika.

Na mitingu je prvog dana nastupilo 211 natjecatelja iz 17 klubova. Među njima nastupilo je i 11 članova Baroka. Veliki uspjeh ostvarile su plivačice Lana Sokač i Martina Štefinec. Lana Sokač se u pojedinačnim trkama plasirala na 4. mjesto u delfin i kraul tehnici, 7. u leđnoj, te 2. u prsnoj tehnici.

Puno važnije je naglasiti da je u ukupnom poretku plivačica 2001. godišta Lana bila 2. Martina Štefinec se u pojedinačnim trkama plasirala na 5. mjesto u delfin, 10. u leđnoj, 2. u prsnoj, te 4. mjesto u kraul tehnici. U ukupnom poretku plivačica 2002. godišta bila je 3. Ovo je sjajan uspjeh kako za klub, tako i za mlade plivačice, jer su u jakoj konkurenciji svojih vršnjakinja pokazale svestranost i visoku kvalitetu u svim plivačkim tehnikama.

Time su potvrdile da spadaju u sam vrh među plivačicama svojeg godišta u široj regiji, te da se od njih u budućnosti mogu očekivati i dobri rezultati na državnoj razini. Treću pojedinačnu medalju osvojio je Jakov Igrec koji je bio brončani u disciplini 50 delfin, a u ukupnom poretku među plivačima 2002. godišta bio je 10.

Zapažen nastup ostvarila je i kombinirana muško-ženska štafeta 4x50 mješovito u sastavu : Hrvoje Smontara, Martina Štefinec, Jakov Igrec i Lana Sokač koja je u konkurenciji 15 štafeta zauzela 5. mjesto sa minimalnim zaostatkom za pobjednicima.

U nedjelju su na istom mitingu nastupili natjecatelji rođeni 2003. i mlađi. U konkurenciji je drugog dana bilo 453 natjecatelja iz 18 klubova, plivali su sve 4 tehnike u dionicama po 25m. 

Komentari