Tribina utorkom – Razvoj zajednice: Kako stvoriti partnerstvo građana i stručnjaka

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.02.2014. 08:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Nova tribina iz ciklusa "Tribine utorkom - Socijalne teme i život zajednice", pod nazivom "Razvoj zajednice: kako stvoriti partnerstvo građana i stručnjaka" održat će se u utorak, 4. ožujka u 18:00 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7 u Varaždinu.

Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije, u partnerstvu s Varaždinskom županijom i Gradom Varaždinom, od ožujka 2013. godine provodi projekt pod nazivom "Tribine utorkom - Socijalne teme i život zajednice".

Voditelj projekta je prof. dr. sc. Nino Žganec s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studija socijalnog rada, koji je ujedno član Udruge socijalnih radnika Varaždinske županije.

Cilj ovog projekta je putem javnih tribina okupiti stručnjake različitih profila s područja Varaždinske županije (predstavnike institucija, udruga, lokalnih vlasti i druge) koji kao predavači i sudionici pridonose boljem upoznavanju građana s određenim pojavama i potrebama pojedinih skupina, prepoznavanju postojećih resursa u zajednici  i međusobnom povezivanju radi iznalaženja novih mogućnosti djelovanja u zajednici.

Teme o kojima će se tijekom narednih mjeseci raspravljati su:
- Različitost i tolerancija različitosti u zajednici,
- Mladi ljudi kao resurs zajednice: od fraze do prakse,
- Rodna jednakost i neravnopravnost među članovima lokalne zajednice

Tribine su otvorene za sve zainteresirane građane, s ciljem poboljšanja kvalitete života svih građana, a osobito ranjivih skupina, povezivanja različitih dionika koji svojim aktivnostima mogu pridonijeti postizanju tog cilja i senzibiliziranje društva za potrebe njihovih sugrađana.

Komentari