Grad Ivanec

Turistička zajednica grada Ivanca izradila je priručnik za privatne iznajmljivače

Objavljeno: 09.11.2023. 09:17

Zadnja izmjena: 09.11.2023. 09:17

Foto: Grad Ivanec

Turistička zajednica grada Ivanca izradila je Priručnik za privatne iznajmljivače u turizmu.

Riječ je o stručno-edukativnoj publikaciji u kojoj su na pristupačan, jasan i razumljiv način dostupne sve ključne informacije o administrativnim i financijskim obvezama za privatne iznajmljivače s područja Grada Ivanca, kako onih koji su već aktivni, tako i za one koji se tek namjeravaju baviti pružanjem usluga smještaja u turizmu. Priručnik je izrađen s ciljem informiranja sve većeg broja novih pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu na području grada Ivanca, a izrađen je u stilu pitanja i odgovora (Q&A).

Ono osnovno što svaki novi iznajmljivač treba znati na početku poslovanja, nalazi se u ovom Priručniku i to: odakle krenuti ako se želite baviti ovom djelatnošću, na koje troškove morate računati, koje sve obveze trebate ispuniti kao iznajmljivač, trebate li se prijaviti u sustav eVisitor, kako prikupljati osobne podatke gostiju, trebate li izdavati račun i kako on treba izgledati te, posebno, o potporama Grada Ivanca u turizmu. Priručnik jednako tako može poslužiti i onima koji već neko vrijeme primaju goste, jer uvijek se može dobiti neka nova korisna informacija u cilju poboljšanja poslovanja.

Uvid u priručnik možete izvršiti online, uz napomenu da će biti stalno dostupan u posebnom Kutku za iznajmljivače na novoj web stranici Turističke zajednice grada Ivanca (u izradi), uz kontinuirano ažuriranje.

Komentari