U humanitarnoj akciji "Banka hrane" prikupljeno 8 tona hrane

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.03.2013. 07:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Tijekom proteklog vikenda u humanitarnoj akciji "Tvoje malo nekome puno znači", koju je organizirala humanitarna udruga "Banka hrane Hrvatska" u suradnji s Varaždinskom i Međimurskom županijom, prikupljeno je ukupno 8 tona hrane.

Akcija se provodila u šesnaest trgovačkih centara diljem Varaždinske i Međimurske županije, točnije u Čakovcu, Prelogu, Nedelišću, Varaždinu i Ivancu. Također je upućen poziv svima kojima je pomoć potrebna da se jave župnim uredima sv. Nikole u Čakovcu i Varaždinu gdje se može preuzeti prikupljena hrana.

U distribuciji hrane sudjeluju razne socijalne institucije i udruge koje pomažu potrebitima pa se hrana prikupljena u akciji već može preuzeti u župnim uredima sv. Nikole u Čakovcu i župi sv. Nikole u Varaždinu, odakle se dijeli udrugama, obiteljima i pojedincima.

Zamjenica župana Varaždinske županije Blanka Glavica-Ječmenica izrazila je zadovoljstvo rezultatima akcije te se zahvalila svim građanima koji su u ova teška vremena pokazali svoje veliko srce, kao i svim udrugama, vatrogasnim društvima i školama na sudjelovanju u akciji.

U akciji je sudjelovalo i gotovo stotinjak volontera na području obiju županija, a priključili su se i brojni učenici, studenti, članovi raznih udruga, Savjet mladih Varaždinske županije, političari i dužnosnici.

Komentari