GRAD LEPOGLAVA

U Lepoglavi obilježeni Dan starijih osoba i Europski tjedan sporta

Objavljeno: 04.10.2020. 09:36

Zadnja izmjena: 04.10.2020. 10:31

U Lepoglavi su obilježili Dan starijih osoba i Europski tjedan sporta.

Prvog dana listopada obilježava se međunarodni Dan starijih osoba. Tim povodom Grad Lepoglava svim svojim građanima starije životne dobi upućuje čestitke uz poruku da starost nije bolest već životno razdoblje koje je dio životnog ciklusa kojem su izloženi svi ljudi od trenutka rođenja.

Značajnu financijskom pomoći Grad podupire rad Udruge umirovljenika, a povodom Uskrsa i Božića osigurava novčane bonove za umirovljenike slabijeg socijalno-ekonomskog statusa. Pored toga, u gradskim je planovima i izgradnja doma za cjelodnevni boravak starijih osoba.

- Cijenom i poštujemo sugrađane starije životne dobi i neizmjerno smo im zahvalni za sve što su učinili i dalje čine za naš grad. Potičemo ih i podupiremo da i dalje budu aktivni u zajednici, a onima kojima je, bilo zbog zdravstvenih problema ili su lošijeg socijalno-ekonomskog stanja, potrebna pomoć, pružamo je kako bi, kao što i zaslužuju, živjeli svoju starost, istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta obilježen je u Lepoglavi, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, jednodnevnom aktivnošću koja je na Sportsko-rekreacijskom centru okupila učenike OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave.
I dok su učenici od prvog do četvrtog razreda propješačili stazu dugu pet kilometara, učenici viših razreda natjecali su se u trčanju – djevojčice na stazi dugoj 600 metara, a dječaci na stazi duljine 800 metara.

- Grad Lepoglava prvi je grad u Hrvatskoj s titulom Europskog grada sporta što nas obavezuje da nastavimo sa stvaranjem uvjeta za bavljenje sportom i s poticanjem što većeg broja građana da se bave nekom sportskom aktivnošću. Na bavljenje sportom posebice treba poticati djecu što se i čini ovakvom manifestacijom, poručio je gradonačelnik Škvarić. 
Europski tjedan sporta održava se na inicijativu Europske komisije s ciljem poticanja okoline na tjelesnu aktivnost, a pod sloganom #BeActive.

 

Komentari