Memorijali

U Jerovcu dva memorijalna turnira za hrvatske branitelje

Objavljeno: 19.07.2023. 05:28

Zadnja izmjena: 19.07.2023. 05:28

Memorijal sjećanja na vukovarske branitelje Tomu Jambora i Josipa Kapustića iz Žarovnice te Stjepana Vusića iz Jerovca održat će se 26. kolovoza, a sastojat će se od komemoracija kod spomenika u Kamenici te na njihovim posljednjim počivalištima na tamošnjem groblju, i ponovno, nakon tri pandemijske godine, i od turnira djece i odraslih.

Priopćila je to Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH (UDVDR) Ogranak Ivanec, nakon sastanka Organizacijskog odbora 18. memorijala sjećanja na te vukovarske branitelje, koji je održan u Društvenom domu u Jerovcu.

Nakon tri godine u kojima je dobrim dijelom u organizaciji memorijala ograničavala pandemija koronavirusa, taj će turnir ponovno biti otvoren za sve zainteresirane momčadi, kao i sve posjetitelje. Na sastanku je utvrđen  itermin održavanja 5. memorijala Solina/Krtanjek i to u subotu, 21. listopada. Memorijal će se sastojati od komemorativnog dijela, te malonogometnog turnira, koji će isto biti otvorenog tipa za sve zainteresirane malonogometaše i posjetitelje.

Organizatori obaju Memorijala su UDVDR Ogranak Ivanec, HVIDR-a Ivanec, a suorganizatori obitelji hrvatskih branitelja, Mjesni odbori Gornji i Donji Jerovec. Tradicionalni pokrovitelji Memorijala sjećanja na poginule vukovarske branitelje su Gradovi Ivanec i Lepoglava te Ministarstvo hrvatskih branitelja, navodi se još u priopćenju.

Komentari