U Klenovniku će idućeg tjedna zasjati javna rasvjeta

Piše: Zoran Stanko

Objavljeno: 21.02.2015. 12:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

U Klenovniku je  održana 15. po redu sjednica Općinskog vijeća na kojoj se između ostalog raspravljalo o prihvaćanju Financijskog izvješća za 2014. godinu i donošenju odluke o raspisivanju natječaja za davanje koncesije za obavljanjem dimnjačarskih poslova na području same Općine...

Vijećnici su prije donošenja dnevnog reda općinskom načelniku Martinu Oreškom postavili nekoliko pitanja koja se odnose na korištenje nepovratnih sredstava kako bi se djelomično uredila kanalizacijska mreža.

Posebno se to odnosi na naselje Lipice, a ponovno su se dotaknuli i teme oko asfaltiranja nerazvrstanih cesta.
Aktualizirano je i pitanje oko uređenja stajališta za školske autobuse koja su u posljednje vrijeme velik problem zbog većih nakupina snijega i šljunka koji su ostali od čišćenja snijega.

Načelnik Oreški odgovorio je svim vijećnicima da će ti problemi uskoro biti riješeni, a osvrnuo se i na uređenje kanalizacije.

- To je tematika kojoj je potrebno posvetiti mnogo više vremena i potrebni su opsežniji planovi kako bi se taj problem napokon riješio – naglasio je Oreški.

Inače, načelnik Oreški najavio je i angažman 20-ak ljudi s klenovničkog područja kojima će biti isplaćene naknade, a tiče se radova u krugu Općine. Uz to, najavljeno je zapošljavanje mlađe osobe s visokim stupnjem obrazovanja na šest mjeseci koja bi radila na pripremama projekata kojima bi se povlačila sredstva Europske Unije.

- Problem javne rasvjete također je pri samom završetku, a idućeg tjedna bi ona trebala biti i upaljena – najavljuje je načelnik te dodaje da će do kraja ožujka svi radovi biti gotovi.

Predstavljen je i program kojim će se financirati izrada karata biciklističkih staza kojima bi se sve poznatije lokacije klenovničkog kraja locirale i tako dodatno poboljšala turistička te rekreativna ponuda.

Tijekom osvrta na problematiku punjenja proračuna, iznijeto je da je manjak od 15 posto prihoda nadoknadiv, a o rebalansu proračuna trebalo bi se raspravljati tijekom travnja ili svibnja.

Komentari