U Knegincu održano blagdansko druženje varaždinske podružnice Udruge bosanskih Hrvata

Objavljeno: 07.01.2016. 18:00

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 09:42

Foto: Općina Gornji Kneginec

Blagdansko druženje varaždinske podružnice Udruge bosanskih Hrvata Prsten, šesto po redu, održano je 2. siječnja u Donjem Knegincu.

U prepunoj dvorani kneginečkog doma nazočne članove i prijatelje Udruge Prsten pozdravio je predsjednik podružnice Mario Paurević.

U svoje ime i u ime Izvršnog odbora podružnice pozdravio je glavnog tajnika Udruge Marjana Biškića, zamjenika načelnika Općine Gornji Kneginec Roberta Đuranca, predsjednicu Kluba žena i predsjednika i zamjenika predsjednika Foruma mladih, Gordanu Jelavić, Tončija Viskovića i Filipa Biškića, a poseban je pozdrav uputio predsjednici osječke podružnice Snježani Rebuš i predsjedniku riječke podružnice Jozi Staniću koji su unatoč lošim vremenskim prilikama došli na druženje.

U svom je kratkom obraćanju govorio o nizu uspješnih aktivnosti, posebice humanitarnim, koje je provela podružnica u prošloj godini. “Potrebni su nam novi ljudi i novi zamah,“ rekao je Paurević. Dodijeljena je zahvala tvrtki Bomark koja snažno podržava aktivnosti podružnice, a zahvalu je primio Ivica Andrić.

Druženje bosanskih Hrvata pozdravio je i Robert Đuranec koji je zahvalio na pozivu i u svoje ime i u ime Gorana Kaniškog, načelnika Općine Gornji Kneginec, te svima zaželio dobru godinu.

U ime predsjednika i zamjenika predsjednika Udruge Prsten, Mije Marića i Pave Zubaka, skupu se obratio glavni tajnik Marjan Biškić koji se osvrnuo na desetogodišnje djelovanje Udruge te postignute zavidne rezultate. Posebno je istaknuo Zakladu Prsten koja stipendira učenike i studente jer je obrazovanje temelj razvoja.

“Jedna od temeljnih uloga Udruge jest da djeci u zalog ostavimo svoje vrijednosti i povežemo ih sa zavičajem. Okupljanje i druženje vrlo je bitna dimenzija Udruge Prsten koja ima budućnost, a svoje vrijednosti i običaje treba čuvati uz poštovanje sredine u kojoj se živi, radi i gradi budućnost“, rekao je glavni tajnik UBH Prsten.

U kulturno-zabavnom programu nastupili su izvorna grupa Cerovečki izvor i Grupa Otkriće, Plesni studioTakt iz Varaždina, KUD Prsten varaždinske podružnice te braća Yurk. Organizirana je i bogata tombola, a druženje uz pjesmu, ples i narodna kola nastavljeno je do kasno u noć.

Komentari