U Lepoglavi s radom počela škola za udruge

Objavljeno: 04.03.2012. 13:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: lepoglava.net

Uvodnim predavanjem u četvrtak u Lepoglavi je počela „Škola za udruge“, projekt koji u suradnji s Gradom Lepoglavom i Projektno razvojnim uredom provodi Turističko-kulturno informativni centar, piše lepoglava.net

Riječ je programu zahvaljujući kojem će, kroz brojna predavanja, radionice i prezentacije u trajanju od 90 sati, predstavnici udruga s područja grada Lepoglave nadograditi svoje znanje ili biti upoznati s načinom djelovanja udruga, zakonskim okvirima u kojima udruge djeluju, mogućnostima financiranja udruga neovisno o gradskom proračunu, načinu razrade, pisanja i provedbe projekata te o još nizu segmenata važnih za uspješno djelovanje udruga.

Uvodno predavanje okupilo je predstavnike dvadesetak gradskih udruga kojima je program „Škole za udruge“ predstavio Hrvoje Kovač, zamjenik direktora Turističko – kulturno informativnog centra. Udruge koje će sudjelovati u radu Škole trebale bi spremne dočekati izmjene financiranja organizacija civilnog društva koje će od 2013. godine na gradskoj razini donijeti drugačiji pristup.

Naime, od iduće godine s manjim će se iznosima financirati hladni pogon udruga dok će se glavnina financiranja fokusirati na konkretne projekte i programe. One udruge koje prođu Školu dobit će i certifikat koji će biti potvrda Gradu da su spremne provoditi planirane projekte.

Škola bi s radom trebala završiti koncem lipnja tako da će udruge do kraja godine moći pripremiti svoje programe i projekte. Nakon uvodnog, slijedeće će predavanje biti održano 6. ožujka u TKIC-u, a tema je "Uvod u civilno društvo".

Škola za udruge uspješno je integrirana u program JAKO, regionalni program za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u četiri županije sjeverne Hrvatske. Program je zamišljen na način da uz jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva uspostavi kvalitetniju suradnju između javnog sektora, privatnog sektora i organizacija civilnog društva i temelje za što kvalitetniji i bolji rad organizacija civilnog društva na putu ka modernom društvu stabilnih društvenih vrijednosti. 

Komentari