GRAD LEPOGLAVA

U Lepoglavi traju radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 28.08.2021. 10:05

Zadnja izmjena: 28.08.2021. 10:05

Nakon što su početkom kolovoza potpisani ugovori o modernizaciji novih 1.748 metara lokalnih cesta na području Grada Lepoglave, tvrtka TTG  radi na uređenju i pripremi za polaganje asfaltnog tepiha.

Modernizirat će se tri dionice lokalnih nerazvrstanih cesta koje su obuhvaćene gradskim Programom rekonstrukcije i modernizacije lokalnih cesta za 2021. godinu. Riječ je o lokalnoj cesti u Očuri, zatim dionici lokalne ceste Mati – Guzlini – Vrapci – Keširi na području MO Zlogonje te dionici Mati – Tolići – Vrapci na području MO Donja Višnjica. Vrijednost ugovorenih radova, za sve tri dionice, je 933 tisuće kuna s PDV-om. Grad Lepoglava je osigurao 85 % potrebnih sredstava, a ostatak od 15 % udio je koji osiguravaju građani.

- Iako je sve manje lokalnih nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave koje je potrebno modernizirati, budući da je veliki broj njih unazad 10-ak godina uređeno i asfaltirano, ostale su još neke dionice koje je potrebno dodatno urediti, a što, kao i u ovom slučaju, činimo prema iskazanoj potrebi i želji naših građana. Novi metri nerazvrstanih cesta koje trenutno moderniziramo dodatno će podići kvalitetu života naših građana. Naime, područja na kojima se ove ceste nalaze učinit ćemo lako dostupnima, a tako i pogodnima za život kao i za bavljenje poljoprivredom ili turizmom budući da je riječ o prekrasnom gradskog području koje ima veliki turistički potencijal - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom obilaska radova.

Komentari