U Lepoglavi vjernici hodali za križem uz zidine kaznionice

Objavljeno: 02.04.2012. 18:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: biskupija-varazdinska.hr

Na Cvjetnicu, nedjelju Muke Gospodnje, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je već tradicionalno pobožnost križnog puta u Lepoglavi.

Pobožnost je započela u nedjelju 1. travnja kod kipa bl. Alojzija Stepinca pokraj lepoglavske župne crkve, te je nastavljena postajama uz zidine lepoglavske kaznionice sve do kapele sv. Ivana Krstitelja na brdu Gorica ponad Lepoglave, piše biskupija-varazdinska.hr

U hodu za križem, uz mnoge vjernike župe Lepoglava, na poseban su način sudjelovali vjernici župe Bednja, predvođeni svojim župnikom vlč. Zorislavom Šafranom, koji su čitali tekstove pojedinih postaja križnog puta.

Sudjelovali su i drugi svećenici i vjernici okolnih župa, posebno iz Bednjanskog dekanata, kao i domaći vatrogasci te članovi župnog zbora koji su predvodili pjevanje.

Posebnost je lepoglavskog križnog puta u tome što je on nadahnut mučeništvom bl. Alojzija Stepinca, lepoglavskog uznika od 1946. do 1951. godine.

Razmatranja križnog puta nazvanog “Na križnom putu s blaženim kardinalom Alojzijem Stepincem“ napisao je lepoglavski župnik preč. Andrija Kišiček uspoređujući određene trenutke iz života bl. Alojzija Stepinca s Isusovim križnim putem.

Komentari