novost

U našoj županiji uvodi se e-upis u 1. razred osnovne škole, dio prijava počinje već danas

Objavljeno: 01.02.2024. 08:41

Zadnja izmjena: 01.02.2024. 08:44

Foto: Ilustracija

Upisi u prvi razred osnovne škole će se i u Varaždinskoj županiji prvi put provoditi elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole, navode iz Županije. 

Prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama u razvoju su putem poveznice  moguće od danas, 1. veljače, do 31. ožujka 2024. godine.  Za redovan upis djece u prvi razred osnovne škole prijave će biti otvorene 22. veljače, također putem poveznice, a roditelji će prijave moći podnijeti do 31. ožujka 2024. 

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi. Također, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u neku drugu školu. 

Uz to, roditelji će od 22. veljače do 31. ožujka moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole, kao i zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.  S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih. 

Komentari