NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

U NK Varaždin smatraju da im se brani ulazak u 1. HNL i da se favorizira povratak Šibenika

Objavljeno: 29.04.2019. 11:15

Zadnja izmjena: 29.04.2019. 11:30

Nakon poraza u Zadru iz NK Varaždin uslijedila je lavina prigovora na suđenje kako na ovoj, tako i na drugim utakmicama. Naime, u NK Varaždin tvrde da se sutavno radi protiv njih a da se na drugoj strani pomaže ekipi iz Šibenika da osvoji prvo mjesto u 2. HNL i time izravan ulazak u 1. HNL.

Što se tiče utakmice u Zadru, u NK Varaždin smatraju da je suđenje bilo tendenciozno i da je s namjerom dosuđeno čak šest žutih kartona i jedan crveni, jer čak pet igrača neće moći igrati sljedeći susret protiv Međimurja. Smatraju i da se pomaže NK Šibenik također kroz suđenje. Tvrde u NK Varaždin da im se lakše dosuđuju jedanaesterci a da su neki potpuno dvojbeni. Također, da se protiv Varaždina u utakmici u Zadru stekao dojam da su Zadrani dobili vrlo dvojbeni jedanaesterac a da dva očita za Varaždin nisu dosuđena.

Iz varaždinskog drugoligaša šalju "otrovne strelice" i prema drugim momčadima prvoligaša jer ponekad izravno utječu na raspored na prvenstvenoj ljestvici. Njihovi sastavi variraju od onih u kojima igra više igrača iz sastava prve ekipe iz 1. HNL do rezervih sastava druge ekipe. Na taj način mogu izravno utjecati na rezultat ali i naa konalno stanje na prvenstvenoj ljestvici. 

- Moramo sam reagirati kao predsjednik kluba da nam se ne "gazi" na takav način, izjavio je predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek. - Još razmatramo službenu žalbu na prošlu utakmicu sa Zadrom. Cilj izlaska u javnost s ovim podacima i za nas činjenicama je da se barem do kraja prvenstva osiguramo pošteno i nepristrano suđene i sportski završetak prvenstva. Do sada nismo reagirali iako smo vidjeli da se neke stvari ponavljaju i da sve ide na našu štetu. Sada kada smo uzburkali javnost počeli su se javljati i drugi. Mislili smo da će barem netko stati u našu zaštitu, u zaštitu regularnosti natjecanja i uporiti neke od aktera navedenih događaja ali suci dobivaju dobre ocjene a nas se još i vrijeđa. Bit će sigurno još govora o ovim problemima i nadamo se da smo barem malo potaknuli rješavanje nekih od njih. Isto se nadamo da će zavšna kola 2. HNL, u kojima će se odlučivati o konačnom raspored na prvenstvenopj ljestvici, proći u  sportskoj i fer atmosferi s objektivnim suđenjem, naglasio je Cvek. 

 

Komentari