U ponedjeljak poplava! Varaždinska županija nespremna dočekuje vodeni val

Objavljeno: 25.10.2013. 08:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Veliki vodeni val u ponedjeljak 28. listopada će poharati varaždinski kraj. Srećom, riječ je o simulaciji  posljedica katastrofalnih poplava na slivovima rijeka Save, Drave i Mure pa Varaždinci ipak mogu mirno spavati.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje 28. i 29. listopada organizira simulacijsku vježbu pod nazivom "Vodni val 2013", koja će se održati na lokaciji Simulacijskog središta kopnene vojske na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" u Zagrebu.

Tema vježbe je uvježbavanje operativnih snaga zaštite i spašavanja (Stožeri zaštite i spašavanja i Zapovjedništva civilne zaštite jedinica lokalne i područne/regionalne samouprave) za djelovanje u poplavama.

Osim DUZS-a, u vježbi će sudjelovati i Hrvatske vode, Hrvatsko vojno učilište, Glavni stožer Oružanih snaga RH, Državni hidrometeorološki zavod, Stožeri zaštite i spašavanja iz Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke i Sisačko - moslavačke županije te Zapovjedništva civilne zaštite jedinica lokalne i područne samouprave.

Radi vjerodostojnosti vježbe, u pojedinim medijima osvanut će napisi kako Varaždinska županija nije poduzela na vrijeme mjere za evakuaciju stanovništva.

 

Komentari