U postupak predstečajne nagodbe ušao i novomarofski Trgonom

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 10.05.2014. 08:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger/TeVž

Na novomarofskom području samo dvije osobe nalaze se u stalnom fokusu lokalne javnosti. Jedna od njih svakako je gradonačelnik, a druga, kontinuirano već gotovo dvadeset godina, Zlatko Meštrić.

Kada je riječ o njemu, jedna priča ponavlja se još od sredine dvijetisućitih: “Što su mu trebali Lipa i Bor?” Naime, upravo kupnja spomenutih tvrtki 2004. i 2006. godine zamalo je presudila njegovom lancu maloprodaja.

Proteklog tjedna, u ponedjeljak 28. travnja, novomarofski maloprodajni lanac Trgonom d.o.o. ušao je u postupak predstečajne nagodbe, o čemu je tjedan dana ranije obaviješteno i njegovih 609 vjerovnika.

Zahtijev za pokretanjem spomenutog postupka podnesen je 3. ožujka, nakon što je postalo videntno da provedene mjere stabilizacije tvrtke nisu osigurale pozitivan rezultat poslovanja 2013. godine, a problematika nelikvidnosti i nedovoljne razine radnog kapitala nastavila je i nadalje ugorožavati kontinuitet poslovanja.

- Uzrok početka nelikvidnosti nastao je tijekom studenoga 2013. godine, nakon aktiviranja prisilne naplate po izdanom jamstvu, od strane Financijske institucije po kreditu povezanog Društva, nakon čega je uslijedila blokada računa od strane banke i ubrzo od strane niza vjerovnika - stoji u javno dostupnoj dokumentaciji FINA-e.

Premda je Trgonom u jednom trenutku s ključnim vjerovnicima uspio postići dogovor oko odblokiravanja računa, u periodu nakon blokade
tvrtka se nije uspjela oporaviti od manjka novčanih sredstava koja su bila predmetom prisilne naplate...

Više o tome, ali i sudbini 420 zaposlenika, pročitajte u najnovijem broju broju Tjednika eVaraždin, kojeg od petka možete pronaći na više od 300 prodajnih mjesta u cijeloj regiji.

Komentari