U tijeku rekonstrukcija niskonaponske mreže u Lepoglavi

Objavljeno: 02.11.2012. 18:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: lepoglava.net

Pet milijuna kuna Hrvatska elektroprivreda iz svojih će razvojnih sredstava  izdvojiti za rekonstrukciju niskonaponske mreže na širem području Lepoglave, piše lepoglava.net

Prvih dvadesetak tijela javne rasvjete postavljeno je u ulici Budim u naselju Lepoglavska Ves, a osim centra grada, projekt će obuhvatiti i prigradska naselja.

Nastavljamo s centrom Lepoglave, Očurom, Kamenicom, Crkovcem, Šantalabima, Žaovnicom i pograničnim područjem – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska radova te istaknuo kako će do svibnja sljedeće godine taj obuhvat biti završen.

Povećana ulaganja u razvoj komunalnog standarda zadnjih desetak godina dala su dobre rezultate. Prema riječima gradonačelnika, za to je prije svega potrebna dobra suradnja gradske uprave s nadležnim institucijama.

Prije nekoliko godina imali smo 180 rasvjetnih mjesta u cijelom gradu, a sada ih ima oko 1400. Međutim, troškovi rasvjete su nam oko 700 000 kuna godišnje, pa je sljedeći korak pokretanje programa energetske učinkovitosti – dodao je Škvarić.

Program se odnosi na nov način upravljanja javnom rasvjetom što će u konačnici dovesti do značajnih ušteda. Trenutno se u suradnji s varaždinskom Elektrom radi snimka postojećeg stanja javne gradske rasvjete, a zatim će projekt biti kandidiran prema Fondu energetske učinkovitosti i zaštite okoliša. Kako je najavio gradonačelnik Škvarić, projekt bi mogao zaživjeti već za godinu dana.

Komentari