U Trakošćanu 2015. dječji radovi Međunarodne kiparske kolonije

Objavljeno: 03.11.2014. 10:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Marjan Laznik

Izvor: Sudionici kolonije

Prijateljstvo, tradicija dobrosusjedskih odnosa ne poznaju granice, a nit zajedništva i stvaralački potencijal su univerzalni putovi izgradnje mostova prijateljstva.

Nekoliko godina zaredom Hrvatska društva prijateljstva iz Varaždinske županije nastupaju na zajedničkim projektima u Sloveniji i Hrvatskoj i to na Javnim skladom Republike Slovenije za kulturnu djelatnost Maribor, Savezom kulturnih društava Maribor i Društvom likovnih umjetnika Maribor.

Međunarodni klub prijatelja Višnjica zato je s veseljem prihvatimo poziv Javnog sklada Republike Slovenije i Neve Kovačič da djeca iz osnovnih škola naše zemlje sudjeluju na 30. Međunarodnoj kiparskoj koloniji "Forma Viva" Malečnik 2014.

Sudjelovalo je 35 osnovnih škola iz Hrvatske, Srbije, Ruske Federacije i BiH, a radovi su izloženi od 12. studenog u Galeriji KULT 3000 u Ljubljani. Nakon toga odlaze u Markovce, a tijekom 2015. bit će postavljene u galeriji Dvora Trakošćan i sve to u organizaciji Hrvatsko slovenskog društva prijateljstva Općine Bednja, Hrvatsko kineskog društva prijateljstva Varaždin i Dvora Trakošćan.

Tema radova je bila "Les tradicija kultura".

Komentari