odlične vijesti

U Varaždinskim Toplicama zaposliti će se dvije žene koje će brinuti za 12 korisnika

Objavljeno: 28.02.2024. 08:54

Zadnja izmjena: 28.02.2024. 08:54

Foto: Arhiva

U sklopu projekta „Omogućimo život u vlastitom domu”, u Varaždinskim Toplicama zaposliti će se dvije žene koje će brinuti za 12 korisnika.

Varaždinske Toplice nastavljaju s projektom zahvaljujući bespovratnim sredstvima koje je Društvo Crvenog križa Varaždinske županije nedavno dobilo za projekte u okviru Poziva "Zaželi-prevencija institucionalizacije”. Radi se o projektu „Omogućimo život u vlastitom domu” čiji nositelj je DCK Varaždinske županije. Jedan od partnera je i Grad Varaždinske Toplice, a zahvaljujući odobrenim sredstvima, u sklopu projekta zaposliti će se dvije žene koje će se brinuti za 12 korisnika i to na rok od gotovo 3 godine, odnosno 33 mjeseci.

- Nastavak je to projekta kojega smo provodili i protekle godine i koji je svakako podigao kvalitetu života naših sugrađana. Žene koje su zaposlene na projektu puno su pomogle našim starijim i nemoćnim sugrađanima, što dostavom namirnica, pripremanjem obroka, čišćenjem, brigom o higijeni, podizanjem lijekova ili pak samo razgovorom sa korisnicima – rekla je gradonačelnica Dragica Ratković te dodala kako pohvaljuje odluku da projekt ovoga puta traje tri godine, umjesto prijašnjih šest mjeseci.

Komentari