'dani otvorenih vrata'

U Varaždinskoj županiji predstavljena važnost obrazovanja u poduzetništvu za gospodarski rast

Objavljeno: 24.11.2016. 08:29

Foto: Varaždinska županija

Nastavno na obilježavanje manifestacije Open Days, 'Dani otvorenih vrata' u kojoj Varaždinska županija sudjeluje u partnerstvu s drugim regionalnim predstavništvima u Bruxellesu, u utorak je u Varaždinskoj županiji održana tema 'Obrazovanje u poduzetništvu za gospodarski rast'.

Pritom je zamjenik župana Alen Kišić naglasio važnost daljnjeg ulaganja u obrazovanje, posebno u razvoj i poticanje poduzetništva mladih.

Primjere kako institucije visokog obrazovanja pripremaju studente za poduzetništvo predstavila je Marina Klačmer Čalopa, izv. prof. na Fakultetu organizacije i informatike, koji nudi brojne programe i provodi projekte u kojima studenti stječu znanja i vještine potrebne za razvoj poduzetništva, uključujući, između ostalog, i razvoj start-up poduzeća.

Iz Gospodarske škole u Varaždinu i Srednje škola Ivanec  prisutni su imali priliku saznati nešto više o primjerima i iskustvima iz srednjih škola koje sudjelovanjem u projektima i razvojem novih kurikuluma potiču mlade na razvoj poduzetničkih ideja.

Manifestacija Open Days je prilika za regije i gradove da predstave svoje uspješne projekte i politike, rasprave o pitanjima važnima za svoja područja, te razmjene informacije s predstavnicima europskih institucija iz drugih regija i gradova.

Komentari