U Varaždinu održana prodaja narcisa povodom Svjetskog dana borbe protiv raka dojke

Objavljeno: 25.03.2013. 17:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Varazdinska-zupanija.hr

U organizaciji Mamma kluba Varaždin – Udruge žena operiranih na dojku, na Banfici, Trgu Slobode i Franjevačkom trgu u Varaždinu održana je prigodna prodaja narcisa, a povodom svjetskog i nacionalnog dana borbe protiv raka dojke.

Četrnaest godina zaredom Mamma klub Varaždin provodi akciju Dan narcisa, kojom se želi senzibilizirati javnost za probleme vezane uz karcinom dojke i osvješćivanje žena o potrebi pregleda.

Kao i na prošlim, i ovogodišnjoj akciji pridružila se zamjenica župana Varaždinske županije mr.sc. Blanka Glavica Ječmenica, koja je pomogla kod prigodne prodaje proljetnog cvijeća – narcisa, kako bi se prikupilo što više novaca za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke, od kojega godišnje u Hrvatskoj oboli 2.700 žena.

Cilj ovogodišnje akcije je promocija kupnje linearnog akceleratora za intraoprativnu radioterapiju, a sve u sklopu lobiranja za donošenje nacionalnog programa liječenja raka dojke, kojim se smrtnost smanjuje od 15 do 20 posto.

Humanitarna akcija Dan narcisa održava se u više od 30 gradova Hrvatske, a organizator Dana narcisau Varaždinskoj županiji je Mamma klub Varaždin, Hrvatsko onkološko društvo, Hrvatsko senološko - HLZ (Hrvatski liječnički zbor) te Hrvatska liga protiv raka.

Komentari