tjedan primjenjenih umjetnosti

Varaždinski umjetnici otvaraju svoja vrata i pozivaju vas na radionice

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.06.2017. 11:49

Zadnja izmjena: 08.06.2017. 11:51

U Varaždinu će se po prvi puta od 12.-18. lipnja održati Tjedan primjenjenih umjetnosti kojeg organizira Hrvatska udruga likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti uz potporu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin i Turističke zajednice grada Varaždina.

Cilj ove manifestacije koja je pokrenuta po uzoru na slične manifestacije u svijetu, je da se rad primjenjenih umjetnika približi široj javnosti.

- Drago nam je da možemo predstaviti novu manifestaciju u gradu Varaždinu i otvorenje će se održati u prostoru Varaždinske kuće koju će Varaždinci moći posjetiti sljedećih tjedan dana i razgledati izložbu.- rekla je Jelena Toth, direktorica TZ Varaždina i dodala kako je lijepo vidjeti da u pojedincima još uvijek postoji želja da istaknu svoju osobnost i to izradom unikatnih predmeta.

U Varaždinu će se tako predstaviti sedam autora, članova ULIPUH-a i HDLU-a koji će otvoriti svoje ateljeee i radne prostore te predstaviti svoj rad posjetiteljima koji će imati prilike i sudjelovati na radionicama. Tu su: Suzane Bernet (ilustracija), Snježana Pokos Vujec i Danijela Pičuljan (keramika), Lila Herceg (staklo), Živko Toplak (obrada metala) te Mateja Rusak i Ivana Stepen (izrada ručno šivanih i personalno dekoriranih knjiga).

Sve počinje u ponedjeljak, 12. lipnja otvorenjem izložbe u Varaždinskoj kući u 19 sati!

 

 

 

Komentari