U Varkom pristigle tri ponude za zbrinjavanje komunalnog otpada

Objavljeno: 15.11.2013. 15:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Nakon niza žalbi ponuditelja, danas je u prostoru varaždinskog poduzeća Varkom d.d. obavljeno javno otvaranje pristiglih ponuda za zbrinjavanje mješovitog komunalnog otpada, koji nastaje u nekoliko općina na području Varaždinske županije. Riječ je o količini od 350 tona mjesečno, odnosno 4.200 tona otpada godišnje.

Osim članova povjerenstva, javnom otvaranju ponuda nazočili su Vlado Vlašić, direktor Varkoma, te opunomoćenici tvrtki ponuditelja.

Varaždinsko poduzeće Univerzal d.o.o. ponudilo je uslugu zbrinjavanja tone otpada po cijeni od 599,99 kuna (bez PDV-a), a zajednica ponuditelja Održivi razvoj po cijeni od 498 kuna (bez PDV-a). Treći, ujedno i najjeftiniji ponuđač je zajednica ponuditelja kojeg čine poduzeće Aquatehnika d.o.o. -  tvrtka kćer Varkoma i Komunalac iz Vukovara, koja je ponudila zbrinjavanje tone komunalnog otpada po cijeni od 410 kuna (bez PDV-a).

Komentar Marija Bucine, opunomoćenika zajednice ponuditelja Održivi razvoj je da je njihova ponuda u potpunosti sukladna najnovijim zakonskim regulativama i obavezama koje je RH preuzela ulaskom u EU.

- Drugim riječima, za razliku od ostalih ponuditelja, nudimo kompletnu obradu otpada i deponiranje samo ostatnog djela nakon obrade otpada – naglasio je M. Bucina.

Najkasnije u roku mjesec dana, ukoliko ne bude novih žalbi, znat će se koji je ponuđač dobio spomenuti posao zbrinjavanja mješovitog komunalnog otpada.

Komentari