U Višnjici odana počast branitelju Stjepanu Križancu poginulom prije 20 godina

Objavljeno: 02.08.2015. 13:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Grad Lepoglava

I ove se godine u Višnjici održava tradicionalna manifestacija Dani, sporta, zabave i kulture, a središnje mjesto u programu imaju obilježavanje 20 godina memorijalnog malonogometnog turnira "Stjepan Križanec" te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Organizator manifestacije UŠR "Sport za sve" Višnjica pripremio je zanimljiv i raznovrstan program u koji će trajati tri dana, od 31. srpnja do 2. kolovoza.

Program je počeo u petak svetom misom zadušnicom te svečanim mimohodom i polaganjem vijenaca kod spomen obilježja hrvatskom branitelju Stjepanu Križancu.

U 19 sati, u sportskoj dvorani OŠ Izidora Poljaka Višnjica, održana je svečanost obilježavanja 20 godina održavanja Memorijalnog malonogometnog turnira "Stjepan Križanec", Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Za tu je prigodu otvorena i izložba vojne opreme.

Memorijalni turnir odigrava se u spomen na prerano poginulog hrvatskog branitelja Štefeka koji je stradao kad su svi već slavili pobjedu u Oluji, u akciji izvlačenja svojih ozlijeđenih suboraca. Već prvu godinu nakon pogibije narednika Križanca turnir je započeo sa svojom komemorativnom pozadinom i za razliku od mnogih drugih, zadržao se do današnjih dana kada doživljava svoju jubilarnu 20. obljetnicu.

Okupljena obitelj, prijatelji, suborci i organizatori turnira čuli su detaljno izlaganje o akciji u kojoj je stradao Štefek, a prigodni program koji su pripremili organizatori turnira, Udruga za sport i rekreaciju „Sport za sve“ Višnjica i Udruga „Branitelji Hrvatske“ pokazao je koliko im je važno održavati uspomenu na Štefeka živom.

Komentari