U Višnjici odana počast hrvatskom branitelju Stjepanu Križancu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 15.08.2015. 09:38

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 14:53

Foto: Grad Lepoglava

Na 20. godišnjicu pogibije hrvatskog branitelja Stjepana Križanca, na mjesnom groblju u Višnjici počast su mu odali članovi njegove obitelji i udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava te ispred Grada Lepoglave zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač...

Polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom prisjetili su se jednog od brojnih hrvatskih vitezova koji su svoje živote utkali u slobodnu Hrvatsku.

- Štefek je imao samo 20 godina kada je svoj život dao za Domovinu. Iako je prošlo već 20 godina taj dan pamtimo kao da je bio jučer i nikad ga, kao i Štefeka, ne smijem zaboraviti. Ne smijem zaboraviti žrtvu hrvatskih branitelja – istaknuo je tom prigodom brigadni general Zdravko Jakop, predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Narednik Stjepan Križanec poginuo je 14. kolovoza 1995. u dobi od 20 godina kao pripadnik 7. gardijske brigade Puma tijekom borbi kod Bosanskog Grahova.

Tada su, nakon oslobađanja Knina u akciji Oluja, Pume sudjelovale u bitkama kojima je zaustavljena velika srpska protuofenziva.

Komentari