Evo detalja

Foto - Održana završna konferencija projekta o poticanju svjesnosti o pretilosti

Objavljeno: 08.11.2023. 19:24

Zadnja izmjena: 08.11.2023. 19:26

Uz pravilnu prehranu i tjelovježbu nije teško smršaviti, istaknuto je danas na završnoj konferenciji EU projekta "Recept za zdravlje - poticanje svjesnosti o pretilosti" u Županijskoj palači.

Riječ je o projektu koji je Opća bolnica Varaždin počela provoditi u svibnju prošle godine u partnerstvu s Varaždinskom županijom te u suradnji sa Sveučilištem Sjever.   

- Varaždinska bolnica je prijavila te uspješno provela ovaj projekt vrijedan 55.691,62 eura prvenstveno zahvaljujući doc. dr. sc. Alenu Pajtaku, jednom od eminentnih stručnjaka u Hrvatskoj u liječenju pretilosti. Za provođenje projekta smo osigurali bespovratna sredstva u 100-postotnom iznosu, i to iz Europskog socijalnog fonda (85 %) te državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Nizom aktivnosti ostvareni su benefiti u osvještavanju javnosti o važnosti prevencije, očuvanju zdravlja i nizu bolesti koje mogu nastati kao posljedice prekomjerne tjelesne težine - rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak.  

Koordinator projekta bio je upravo doc. dr. sc. Pajtak, voditelj Odjela za abdominalnu kirurgiju Opće bolnice Varaždin, kao i multidisciplinarnog tima za liječenje pretilosti, barijatrijsku i metaboličku kirurgiju. Predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet Piskač je svim sudionicima čestitala na dobro osmišljenom i provedenom projektu. 

Pročelnica Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg izvijestila je da je u projektu sudjelovalo 30-ak studenata Sveučilišta Sjever, i to s Odjela za sestrinstvo i Odjela za fizioterapiju. Na završnoj konferenciji upriličena je podjela potvrda studentima o sudjelovanju u projektu.

Komentari