u sklopu Erasmus+ projekta

Učenici i učitelji I. osnovne škole Varaždin izradili svoju prvu igru 

Objavljeno: 15.02.2019. 18:49

Zadnja izmjena: 15.02.2019. 18:54

U sklopu Erasmus+ projekta "Nauči me igrati" čiji je nositelj I. osnovna škola Varaždin, projektni tim učenika i učitelja škole izradio je svoju prvu edukativnu igru. Predstavljanje igre projektnim partnerima iz Slovenije i Španjolske održati će se u četvrtak, 28. veljače s početkom u 14 sati u I. OŠ Varaždin.

Projekt je usmjeren na razvoj novih metoda poučavanja temeljenih na igrifikaciji te izradi edukativnih društvenih igara iz nastavnih područja povijesti i geografije koje uključuju i korištenje IKT tehnologije.

Igra pokriva nastavne sadržaje iz predmeta povijesti i geografije koji su propisani nastavnim planom i programom za učenike 7. i 8. razreda, a njezin je cilj proces učenja učiniti zanimljivijim i lakšim te učenike iz partnerskih škola na zanimljiv način upoznali s povijesnim i geografskim obilježjima Republike Hrvatske.

- Na osmišljavanju, stvaranju i izradi igre sudjelovalo je 12 učenika sedmih i osmih razreda te projektni tim učitelja kojeg čine: Sonja Tušek Podobnik, Dina Zebec, Adriana Držaić, Dušanka Narančić, Valerije Tomašković, Ivica Kolarić i mr.sc. Tamara Ređep – rekla je školska projektna koordinatorica, Tea Pavičić Zajec.

Komentari