Učenici Prve gimnazije zamijenit će varaždinske gradske vijećnike

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.03.2013. 17:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Trodnevni projekt za mlade pod nazivom "Lokalna samouprava" završit će u srijedu, 6. ožujka simuliranom sjednicom gradskog vijeća, a koja će se održati u varaždinskoj Gradskoj vijećnici s početkom u 9 sati.

Plansku igru za mlade "Lokalna samouprava" provodi njemačka Zaklada Friedrich Ebert u suradnji s Gradom Varaždinom i varaždinskom Prvom Gimnazijom, a riječ je o simulaciji u kojoj će sudjelovati 30 učenika i učenica varaždinska Prve Gimnazije.

U okviru projekta mladi će imati priliku ući u uloge gradskih vijećnika i odigrati sjednicu gradskog vijeća, dok će na pitanja mladih za vrijeme aktualnog sata odgovore davati varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Kako bi mladi što stvarnije odigrali svoju ulogu, voditelji planske igre prethodno su ih pripremili u dva projektna dana (4. i 5. ožujka) za simuliranu sjednicu. Za vrijeme projektnih dana mladima su na raspolaganju stajala četiri gradska vijećnika Grada Varaždina (Erniko Parlaj, Marko Pižeta, Vlatko Vuković i Nenad Vidović), a teme dnevnog reda ove simulirane sjednice sastavili su sami mladi.

Komentari