Učenici Srednje škole Ludbreg sudjelovali su na II. međunarodnom natjecanju iz matematike i fizike pod nazivom 'Ilona Nosal – Nowikow i Kazimierz Czapliński' u poljskom Wieluniu gdje su osvojili sjajne rezultate.

Ludbrešku školu su predstavljale dvije učenice 3. a razreda, Eva Horvat i Ana Majić, te učenik 4. a razreda Bruno Pilošta. U pratnji učenicima bili su ravnatelj Josip Zdelar, nastavnik matematike i fizike Damir Cikač i nastavnica poljskog i njemačkog jezika Vanda Jezernik.

Na natjecanju je sudjelovalo 58 učenika koji su se natjecali u tri kategorije. Učenici škole domaćina, učenici poljskih škola i učenici iz inozemstva. Zadaci su bili na engleskom jeziku, a učenici Eva Horvat i Bruno Pilošta u završnici su se s učenikom iz Latvije borili za 3. mjesto, no ipak su podijelili odlično četvrto mjesto. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz 10 najboljih poljskih srednjih škola, učenici iz Ukrajine, Rumunjske, Latvije i Hrvatske.

Osim odmjeravanja znanja iz matematike i fizike bila je to odlična prilika za upoznavanje zemlje, običaja i sklapanje novih prijateljstava, o čemu je nešto više rekao ravnatelj, Josip Zdelar.

Učenici su imali priliku posjetiti turističko središte u Tatrama, diviti se neuobičajenoj drvenoj arhitekturi, prekrasnim planinskim vrhovima i skakaonici koja je najstarija i najveća u Poljskoj. Na skakaonici u Zakopanom održavaju se i natjecanja Svjetskog kupa u skijaškim skokovima. Dan poslije natjecanja domaćin je za natjecatelje iz inozemstva organizirao cjelodnevni izlet u Varšavu. Razgled grada s vodičem sve je oduševio. - rekao je ravnatelj.

Komentari

20.04.2017. 19:50h Zadnja izmjena: 20.04.2017. 19:50

Foto: Grad Ludbreg