Učenik napao učiteljicu u varaždinskoj II. Osnovnoj školi

Objavljeno: 09.02.2012. 10:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: druga-os-vz-skole.hr

U incidentu koji se dogodio u varaždinskoj II. Osnovnoj školi prije desetak dana, učenik je u hodniku škole napao svoju učiteljicu udarivši je nekoliko puta nogom. Učiteljica i škola slučaj su prijavili i policiji i Centru za socijalnu skrb.

Anonimni dojavitelji ispričali su nam da je učenik zaskočio učiteljicu u hodniku škole te je udario nogom u predjelu trbuha. Kad je učiteljica od udarca pala još ju je jednom udario nogom dok je ležala na podu. Učenici koji su svjedočili incidentu bili su potpuno prestravljeni i cijelu su situaciju šutke gledali.

Neslužbeno smo doznali da se radi o učeniku 5. razreda II. osnovne škole koji je već imao problema sa lošim ponašanjem u školi i agresivnim ispadima. Učiteljica koju je napao navodno je njegova razrednica, inače učiteljica engleskog jezika u školi, a navodno je bio agresivan i prema vjeroučiteljici koja je priskočila svojoj kolegici u pomoć.

Ravnatelj II. Osnovne škole Ernest Habek potvrdio nam je da je došlo do incidenta između učenika i učiteljice istaknuvši da je riječ o ozbiljnom, ali ne i dramatičnom incidentu.

- Jedan naš učenik imao je ispad agresije, odnosno udario je učiteljicu nogom u nogu. Slučaj rješavamo u suradnji sa roditeljem i Centrom za socijalnu skrb - kratko nam je rekao ravnatelj Habek.

U PU varaždinskoj potvrdili su nam da su zaprimili prijavu vezano uz incident dodavši da postupaju po tom predmetu. U varaždinskom Centru za socijalnu skrb pak nisu potvrdili slučaj, ali su istaknuli da se, na žalost, sa slučajevima vršnjačkog i drugog nasilja susreću svakodnevno dodavši da čine sve da takvih slučajeva bude što manje.

- Slučajevi poput ovih se događaju svakodnevno. Moglo bi se reći i da je u posljednje vrijeme nasilje među maloljetnicima čak i eskaliralo. Mi po svim tim slučajevima postupamo i rješavamo ih - poručili su iz Centra za socijalnu skrb.

Komentari