za oboljelu djecu

Učitelji VI. osnovne škole posjetili dvojezičnu školu u Grazu i sudjelovali u humanitarnoj utrci

Objavljeno: 07.07.2017. 19:15

Zadnja izmjena: 07.07.2017. 19:20

Varaždinska VI. osnovna škola već ima ustanovljenu suradnju s Bilingual Primary School „Volksschule BIPS-Kronesu“ u Grazu, u kojoj se nastava odvija na 2 jezika - njemačkom i engleskom.

Suradnja je počela prošle godine kad su naši nastavnici posjetili ovu školu, da bi nam Austrijanci uzvratili posjet prije 4 mjeseca, kad su ravnateljica Regina Pock i učiteljica engleskog jezika Alison Jones sudjelovale u zdravom tjednu VI. osnovne. Ravnateljici Pock se taj projekt jako dopao i stoga su pozvale naše učitelje na još jedan posjet i sudjelovanje u humanitarnom projektu. 

Naime, škola u Grazu organizirala je tzv. „Charity run“  odn. trku humanitarnog karaktera kojom se skupljao novac za djecu oboljelu od malignih bolesti smještenu u hospiciju. Velika čast ukazana je ravnatelju Mariu Stančiću čiji je zadatak bio označiti početak svake trke. Trčale su se dvije trke po pola sata i nije bilo bitno tko će prvi stići na cilj, već broj pretrčanih krugova. U trci su osim učenika mogli sudjelovati roditelji i učitelji. Za svaki otrčani krug svaki je sudionik na ruku dobio gumicu. Vrijednost svake gumice iznosila je po 1 eur te su oni koji su najviše pretrčali najviše i donirali za oboljelu djecu.

U drugoj trci malim se trkačima pridružio i naš učitelj tjelesne kulture Tomica Kanoti koji je u pola sata sakupio zavidan broj gumica odnosno eura. Najviše su bili ponosni mali trkači koji imaju neko fizičko oštećenje ali su unatoč tome pokazali veliki trud te je njihov doprinos trci bio ujedno i najveći. Bilo je zaista neprocjenjivo vidjeti djecu različitih rasa, vjeroispovijesti pa i jezika kako zajedno surađuju, a male je đake posebno razveselio ravnatelj Stančić koji im je podijelio „hrvatske slatkiše“, poznate Kiki bombone. Nakon prekrasno provedenog dana, naši su se nastavnici oprostili sa svojim domaćicama  - uz obećanje da će se suradnja između naše i ove posebne austrijske škole svakako nastaviti.

Komentari