kako spriječiti vršnjačko nasilje

Učiteljica VI. Osnovne škole Ivana Canjuga sudjelovala na Erasmus projektu u Rumunjskoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.11.2017. 09:24

Zadnja izmjena: 13.11.2017. 09:30

Učiteljica hrvatskog jezika u VI. osnovnoj školi Ivana Canjuga sudjelovala je u Erasmus + projektu – Study Visit „Action Anti-Bullying“ u Ploestiju u Rumunskoj na temu „Djeca uče ono što modeliraju i oponašaju svoje uzore“.

Sudionici su bili u nekoliko vrtića, osnovnih i srednjih škola gdje su im bile predstavljene aktivnosti koje isti poduzimaju kako bi se borili protiv ovog teškog fenomena koji svoj oblik nalazi u fizičkom, verbalnom i računalnom obliku. 

- Kako bi se što više bavili ovim problemom i zaštitili djecu najviše moguće, organizatori su zamolili sve sudionike njihove primjere dobre prakse i da podijele sa svima kako oni u svojim državama i školama rješavaju problem bullyinga - ispričala je prof. Canjuga

Sudionici su ispričali ponešto i o njihovom školskom sustavu te kako žive i rade u svojim gradovima. Naporan i veoma dobro organiziran program uključivao je i razgledavanje gradova u Rumunjskoj te dvoraca, a uključen je bio i posjet rumunjskom Parlamentu. Posjet je završen završnom radionicom i evaluacijom, a dogovoreni su i naredni projekti i partnerstva.

Komentari