općina maruševec

Udruga Gmajna donirala financijska sredstva Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec

Objavljeno: 10.05.2024. 13:21

Zadnja izmjena: 10.05.2024. 13:21

Udruga za sport i rekreaciju Gmajna Čalinec iz Općine Maruševec uručila je donaciju Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec.

Riječ je o novčanim sredstvima prikupljenim na prošlogodišnjoj 6. biciklijadi Općine Maruševec koje će škola namijeniti za pomoć učenicima kod podmirivanja troškova izleta i za pomoć kod liječenja učenika škole, u ukupnom iznosu preko tisuću eura.

- Svaka Biciklijada Općine Maruševec humanitarnog je karaktera jer se prikupljene kotizacije doniraju potrebitim građanima. Osim školi, Udruga Gmajna sredstva je donirala i za potrebe župnog Caritasa, a proteklih godina stanovnicima u potrebi za nabavku drva za ogrjev, kućnih potrepština, ali i za potrebe njihovog liječenja u inozemstvu - rekao je predsjednik Udruge Miroslav Možanić prilikom predaje donacije ravnatelju škole Tomislavu Vinceku.

Predaji donacije nazočili su dopredsjednik Udruge Gmajna Nenad Buden te načelnik Općine Maruševec Mario Klapša koji je pohvalio solidarnost i podršku članova udruge prema mještanima kojima je pomoć potrebna, uz redovite djelatnosti na poticanju, razvijanju i unapređenju svih oblika sportskih i rekreativnih aktivnosti na kojima sudjeluju građani s područja Varaždinske, ali i susjednih županija.

Ovo je ujedno bila i prilika da Udruga Gmajna najavi i pozove rekreativce na nadolazeću 7. po redu biciklijadu Općine Maruševec koja će se održati u subotu 15. lipnja.

Komentari