Obiteljski klub

Udruga zdravog življenja na svečanoj Skupštini dodijelila priznanja apstinentima od alkohola

Objavljeno: 09.03.2016. 09:39

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 12:05

Foto: OKV

U Pastoralnom centru Varaždinske biskupije u subotu je održana svečana jubilarna 10.redovna Godišnja skupština Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije pod pokroviteljstvom Varaždinske biskupije, Varaždinske županije i  grada Varaždina...

Ispred Varaždinske biskupije skup je pozdravio izaslanik Varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka, mons. Antun Perčić;  u ime Varaždinske županije , zamjenik župana Alen Kišić, a Andreja Bobek je skup podržala slanjem e-pošte u ime varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša.

- Skupštini su nazočili i načelnik Velikog Bukovca, Zvonko Hlebar sa suprugom i  Zvonimir Jantol , gospodarstvenik iz Velikog Bukovca  koji podržavaju rad Udruge. Svoju podršku su dale i  lokalne udruge i to Antonija Brlek, predsjednica Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin i  Udruga umirovljenika Veliki Bukovec sa svojim predstavnicima – naglasila je predsjednica Udruge mr.sc. Zemira Medved, dr.med.

Redovnoj godišnjoj skupštini udruge prisustvovali su članovi slijedećih KLA iz Republike Slovenije i Republike Hrvatske: Društvo za pomoć v stiski „Zarja“ Lendava, KLA „Mato Golubić“ Čakovec, KLA „Povratak“ Mursko Središće, KLA „Osmijeh“ Donja Dubrava, KLA „Prelog“ iz Preloga, KLA „Zdravi život“ Sveta Marija, KLA Križevci, KLA „Pešćenica“ Zagreb, KLA „Centar“ Koprivnica, KLA „Podravka“  Koprivnica, a usmenu podršku skupu je dao i KLA „Jezera“ Bedekovčina.

Skupštinu Udruge uljepšale su i uveličale članice Ženske klape Angeluši izvanrednim  i nadahnutim vokalnim nastupom, kao i tri članice Udruge koje su izvele svoje literarne radove.

Bez alkohola četiri desetljeća

- Stručna djelatnica Udruge, Marija Krobot, medicinska sestra Odjela za psihijatriju – Ovisnosti OBV je održala izvrsnu prezentaciju na temu obljetnice  - 10 godina Udruge zdravog življenja – Obiteljskog kluba Varaždinske županije s najvažnijim događajima tokom svih godina – ističe Medved.

Kao i uvijek kruna cijele priredbe bila je dodjela priznanja apstinentima od alkohola. Ove godine 29 članova Udruge je dobilo diplome za apstinenciju od  godine dana  (pet priznanja) do devet godina, a član Stjepan Šalamon je dobio priznanje za 30 godina apstinencije odnosno Josip Pačko za 44 godine apstinencije od alkohola.

Budući da se radi o udruzi koja se bavi oporavkom osoba koje boluju od alkoholne ovisnosti u čije liječenje je nužno uključiti članove njihovih obitelji, te je potrebna suradnja sa lokalnom zajednicom i ostalim institucijama, naglasak je stavljen na izvor i početak cijelog projekta – Odjel za psihijatriju – Ovisnosti Opće bolnice Varaždin.

Komentari