Uklonite ambroziju i uredite zemljišta uz javne površine, jer slijede kazne!

Objavljeno: 08.07.2014. 15:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Mnogi naši sugrađani koji pate od alergija  žale se na povišenu koncentraciju peluda ambrozije, osobito tijekom njene vegetacije.

Zakonska je dužnost da vlasnici i posjednici zemljišta tijekom vegetacije ambrozije u više navrata izvrše obvezu njenog uklanjanja.

Komunalno redarstvo Grada Varaždinske Toplice raspisalo je poziv da se ukloni sva ambrozija s privatnih zemljišta na području grada, ali i da se urede zemljišta uz javne površine.

- S obzirom na povišenu razinu peluda ambrozije u zraku, pozivamo sve vlasnike i posjendike zemljišta, vrtova, dvorišta, oranica, livada i sličnih površina, uključujući i rubove šuma na području našeg grada da tijekom vegetacije ambrozije u više navrata  izvrše obvezu njenog uklanjanja. Ujedno podsjećamo na zakonsku obvezu da svoje zemljište uz javnu površinu redovito održavaju na način da uklanjaju šikaru i raslinje koje zaklanja pogled i ugrožava sigurnost prometa. To znači da su stabla i krošnje stabala koja prelaze na cestovno zemljište i smetaju vidljivosti, prolazu automobila, strojeva i mehanizacije, građani dužni ukloniti - priopćili su iz Komunalnog redarstva Grada Varaždinskih Toplica.

Nepridržavanje zakonskih obveza, sukladno Odluci o agrotehničkim mjerama i Odluci o nerazvrstanim cestama  grada  Varaždinske Toplice, redovito će kontrolirati služba Komunalnog redarstva te će protiv onih koji ih se ne pridržavaju poduzimati odgovarajuće mjere.

Komentari