Upisi u srednje škole: Predstavljamo Privatnu varaždinsku gimnaziju s pravom javnosti

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.04.2013. 09:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / VT

Privatna varaždinska gimnazija s pravom javnosti u program opće gimnazije i jezične gimnazije ove će jeseni upisati po 15 učenika. Nove učenike očekuju učionice opremljene računalom i projektorom koji se intenzivno koriste za nastavu svih predmeta te nastava od 8 do 16 sati.

U to su, prema riječima ravnateljice Irene Žiger, uključeni i sati učenja te individualne konzultacije s profesorima. Usto, škola ima dobro opremljen kabinet za nastavu prirodoslovnih predmeta, kabinet za nastavu informatike, vlastitu dvoranu za nastavu tjelesnog odgoja, prostoriju za odmor učenika te vlastito dvorište.

- Škola potiče i podupire kreativno izražavanje učenika u različitim područjima pa su tako aktivne likovna grupa, sportska, planinarska, prirodoslovna, dramska, zbor te debatna grupa. Učenici također mogu besplatno dodatno učiti strane jezike u večernjim satima u sklopu Škole stranih jezika Žiger - rekla je ravnateljica Irena Žiger te dodala da godišnji plan i program obuhvaća sve predmete za opće gimnazije, uz dodatak izbornih i fakultativnih predmeta poput govorništva te filmske umjetnosti.

- Uključujemo se u Comenius projekte koje financira EU. Kroz njih se učenicima omogućava suradnja s vršnjacima iz različitih europskih zemalja na zajedničkim zadacima. Također, dva puta godišnje, jednom u zemlji i jednom u inozemstvu, održavamo i terensku nastavu te imamo i individualnu razmjenu učenika u trajanju od tri mjeseca. Nju također financira EU - izjavila je ravnateljica.

Što se tiče upisa na fakultete nakon završene Privatne varaždinske gimnazije, svi su se učenici dosad upisali na željene fakultete budući da svi uspješno polažu državnu maturu i to s posebno dobrim rezultatima, dodala je također. Inače, školarina iznosi 21 tisuću kuna te se može platiti u 10 obroka. Za upise prije Uskrsa odobrava se popust, kao i učenicima koji su bili polaznici Škole stranih jezika.

SMJEROVI
- opća gimnazija s dijelom predmeta na engleskom jeziku (1 razredni odjel)
- jezična gimnazija (1 razredni odjel)

Komentari