Turistička manifestacija

Uskoro prijave za "Wine & Walk u Cestici"

Objavljeno: 12.09.2023. 18:24

Zadnja izmjena: 12.09.2023. 18:33

Enogastro manifestacija „Wine & Walk Cestica“, namijenjena onima koji žele kombinirati ljubav prema hodanju i šetnji odnosno aktivnom životu i boravku u prirodi s uživanjem u autentičnim vinima lokalnih proizvođača, održat će se 14. listopada 2023., izvijestili su danas iz te općine nakon sastanka vinara i organizatora tog događanja.

Ta turistička manifestacija je koncipirana prema uspješnom receptu sličnog događanja koje se već nekoliko godina organizira u Ludbregu, a kao glavni cilj ima privlačenje pažnje i promocije vinorodnog područja te potencijala općine Cestica kao enogastro turističke destinacije te kapacitete tog kraja za sportsko-rekreativni turizam, navodi se u priopćenju iz Općine Cestica.

Događanje je zamišljeno na način da sudionici, po preuzimanju startnih paketa u kojima se nalazi i posebna degustacijska čaša, pješice obilaze unaprijed osmišljenu, dobro označenu i oko 10 kilometara dugačku rutu po šumovitim brežuljcima i vinogradima općine. Uz rutu će se nalaziti degustacijski punktovi lokalnih vinara koji će sudionicima nuditi svoja probrana vina i male domaće zalogaje. Nakon degustacije na jednom, sudionici nastavljaju hodati prema idućem punktu i tako sve dok ne stignu natrag do početnog, ovaj puta posljednjeg, na kojem će se organizirati druženje i zabava.

Organizator tog događanja su Turistička zajednica područja Sjever Zagorja i Općina Cestica, a prijave za „Wine & Walk Cestica“ otvaraju se uskoro, najavljuju iz Općine.

Komentari