brza dostava zahtjeva

Usluga eNovorođenče dostupna roditeljima s područja Grada Ludbrega

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.08.2020. 10:40

Zadnja izmjena: 20.08.2020. 10:45

Od 4. kolovoza 2020. godine usluga eNovorođenče dostupna je roditeljima s područja Grada Ludbrega, a kroz ovu će uslugu roditelji moći Gradu Ludbregu dostaviti zahtjev za jednokratnu naknadu za novorođeno dijete.

Uvođenjem elektronskog zaprimanja zahtjeva za jednokratnom novčanom naknadom za novorođenčad, roditelji više neće morati u gradskoj upravi Grada Ludbrega predavati zahtjev, skupljati potrebnu dokumentaciju i osobno je predavati već će sve moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta.

Podsjećamo, Odlukom o socijalnoj skrbi Grada Ludbrega, pravo na isplatu naknade za novorođeno dijete može ostvariti i koristiti primatelj koji je državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Ludbrega u trenutku rođenja djeteta za koje se traži jednokratna naknada i ako dijete za koje se traži naknada u trenutku podnošenja zahtjeva nije starije od jedne godine.

Prema navedenoj Odluci, naknada za novorođeno dijete iznosi: za prvo dijete 1.200,00 kn jednokratno, za drugo dijete 1.500,00 kn jednokratno, za treće i svako daljnje dijete 2.000,00 kn jednokratno. Uvođenjem usluge eNovorođenče, neće se ukinuti zaprimanje osobno podnesenih zahtjeva.

Komentari