VABA započela s kreditiranjem za uvođenje etažnog centralnog grijanja

Objavljeno: 30.07.2012. 14:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Kako je ove godine u Varaždinu pokrenut projekt uvođenja etažnog centralnog grijanja u stambene zgrade, prateći potrebe tržišta na kojem djeluje, Vaba banka ovih je dana, u dogovoru s izvođačima etažnog centralnog grijanja i stambenim upraviteljima, svojoj kreditnoj ponudi dodala još jednu kreditnu liniju - kreditiranje uvođenja etažnog centralnog grijanja.

Na ovaj način želja je Vaba omogućiti građanima grada Varaždina praćenje potrošnje, kao i ostvarenje ušteda, koje etažno centralno grijanje svakako nudi.

U Vaba banci zaprimljeni su već prvi zahtjevi za kredite u prosječnom iznosu od 15 tisuća kuna.

Krediti će se inače odobravati u iznosima od 10 do 30 tisuća kuna, s rokom otplate od 13 do 36 mjeseci. Sredstva kredita isplaćivat će se na poslovni račun izvođača radova.

Kamatna stopa iznosi 8 posto godišnje, naknada za odobrenje 1 posto, što na primjeru kredita od 15 tisuća kuna, s rokom otplate od 36 mjeseci, znači mjesečnu ratu kredita od oko 470 kuna.

Za odobrenje kredita potrebno je priložiti Ugovor o izvođenju radova. Kao instrument osiguranja kredita, Banka ugovara bjanko zadužnicu i Izjavu o suglasnosti o zapljeni plaće ili mirovine korisnika kredita. 

Komentari